Няколко думи за мен

Всеки има страст. Своята тиха лудост, която го кара да се
чувства удовлетворен.

Моята страст е ръчното ковано желязо - да го превръщам в изкуство е устрем, който вдъхновява живота ми години наред.

Историята започва през далечната 1996 г., когато помагах на баща ми във фирмата му за блиндирани врати. Бях на 14 и силно запленен от майсторлъка му, се опитвах да го усвоя. На 15 години започнах да уча в специализирано училище за металлообработка. На 18 години направих първата си врата от ковано желязо. Изучавайки спецификите за обработка на метални изделия, желязото, което се кове на ръка се превърна в моята страст. Възхищавах се на старите майстори, съчетавах методите им с модерни и резултатът не закъсня.

Животът ми се разви в друга посока. Започнах работа в различна сфера. Учех Маркетинг и ПР към КИА Пловдив. Но никога не съм спирал да кова желязо. За удоволствие. Да хвана в ръцете си парче студено желязо, да го обработвам като стар ювелир, докато не се превърне в изкуство, беше много повече от прозаично вдъхновение. Както често се случва, необходим е само един момент, който ме накара да променя живота си.

Страстта ми да превръщам кованото желязо в изкуство вече е мой занаят.


Моят дом,
моята красива крепост.

Интериорният дизайн придобива все по-голямо значение. Дали ние сами се нагърбраме с тежката задача да превърнем един имот в дом или се доверяваме на професионалисти, не можем да отречем, че обзавеждайки жилището си, влагаме частица от себе си във всеки детайл. Затова всеки един детайл е от изключителна важност.

Естествено повратният момент за промяната на живота ми има и своята предистория. Каква е моята ли? Оказа се, че основната движеща сила на моята страст към кованото желязо е вдъхновението. В началото бяха приятелите, запленени от желанието да превърнат жилището си в дом. Красив и неповторим. Създаден от и за тях самите. Вдъхновението на този стремеж е силно заразно. Особено, ако носиш съзидателен дух. Те имат мечти, а аз разполагам с умението да ги превърна в реалност. От няколко парчета желязо.

Тяхното удовлетворение е мое удовлетворение. Така започнаха и препоръките. Приятели на мои приятели, познати на познати, майстори на дървото, интериорни дизайнери. Кръгът се разширява все повече и повече.

И ето ме, представям се пред вас. Разказвам ви за себе си. И се надявам. Иска ми се да предам поне частица от любовта си към ръчно кованото желязо. Към неговата красота, индивидуалност, сила и устойчивост. То може да се впише във всеки стил. Класически иберийски орнаменти за цветарник, който краси прозорците на апартамент. Декоративни пана по стените в планинска вила. Изчистени и семпли етажерки за скандинавска дневна. Романтично легло, закътано между огромно завеси. Грубовати и състарени съоръжения за камина. Полилей в провансалска кухня. Флорална градинска маса със столове. Строга, непристъпна ограда. Винтидж масички, пейки, закачалки и лампи. Имате ли въображение? Използвайте го смело. Всеки дом разполага с потенциала да бъде неповторима, уютна и красива крепост


Имате идея?
Обадете се и заедно ще я обсъдим!


Свържете се с мен